Zagotavlja Blogger.

REMINGTON IPL i-Light PRESTIGE: Prvi koraki (part 1)

Pozdravljene lepotičke!

Ta objava se je pisala kar sama od sebe, ker sem tako navdušena da vam lahko pokažem kaj se skriva v škatli i-Lighta, kako se uporablja, njegove pluse ter minuse. Najprej, vam priporočam da si pozorno preberete navodila - najpomembnejša vam bom kar prepisala, da se slučajno kakorkoli ne poškodujete oziroma da naprave ne uporabljate napačno. Sama seveda takoj nisem šla brati navodil in zgrešila pol stvari, zato se lahko učite iz mojih napak! Še preden odprete embalažo si lahko ogledate če imate primerno barvo polti oziroma barvo dlačic na razpredelnici na zadnji strani škatle. Torej sistem i-Light Reveal ni učinkovit na naravno belih, sivih, blond ali rdečih dlačicah. Prav tako je ne smete uporabljati na naravno temni koži ali kmalu po izpostavljenosti na soncu, saj lahko povzroči opekline ali poškodbe kože.


Prva stvar ki me je impresionirala, je snežno bela torba v kateri se skriva sam i-Light. Dejansko sem se počutila kot da sem profesionalna odstranjevalka dlačic, ker je res čudovita sterilna torba, ki je povrh vsega ravno dovolj velika, da ga lahko pospraviš kamorkoli. Pa še ne vidi se na 200m kaj nosiš v njej. Ima dve zadrgi, tako da jo lahko odpiraš iz ene in druge strani.





Sestavine v torbi so naslednje: osnovna enota, nastavek za obraz, nastavek za bikini predel, ter napajalni kabel. Nastavek za telo je že pritrjen na ročni enoti. Kabel ročne enote je že pritrjen na osnovno enoto. Kabli so dolgi, tako da ne potrebuješ stati neposredno ob enoti, ampak se lahko mirno usedeš ali uležeš na posteljo, sedežno garnituro in začneš s postopkom. Velik plus je tudi da ima osnovna enota manjši zatič, s katerim pritrdiš kabel ročne enote, da se kabel ne odveže ter maha naokrog, kar je zame zelo pomembna stvar, saj mi je že pri raznoraznih fenih ali ravnalcih za lase zelo nelagodno zavijati kable okrog in okrog naprave. i-Lighta ne uporabljaj v kopalnici oziroma v prostorih kjer bi lahko prišlo do stika z vodo, ter na prostem.


 Zgoraj na sliki sta dva omenjena nastavka. Za bikini predel je nastavek posebno oblikovan, da ga lahko natančno oblikuješ. Nastavek za ženske obrazne dlačice (za moške to NI) pa zmanjša uhajanje svetlobe (torej manj kakor na nastavku za telo), blisk pa se lahko odda na vsake štiri sekunde, torej na sekundo več kot pri nastavku za telo (o dveh možnostih uporabe bliska, v nadaljevanju objave). Ženskam je dovoljena uporaba i-Light le do ličnic, da ne bi katera šla slučajno z njim urejat kakšnih obrvi naprimer ;)



Pa si preglejmo ročno enoto. Na vsakem nastavku je risbica, da se slučajno ne zmotiš, za kateri predel gre. Na zgornji sliki lahko vidiš, da imam trenutno nastavek za telo. Nastavke menjaš čisto običajno, s pritiskom na gumb na levi in desni strani ročne enote - ampak samo ko je naprava UGASNJENA.

Okno bliskavice ima vgrajeno UV zaščito kože. Pred vsako uporabo pa moraš nujno pregledati če je leča brezhibna in jo očistiti s priloženo krpico, da na njej slučajno ni kakšne umazanije ali maščobe. Na desni in levi strani okna bliskavice je senzor, kateri kot varnostni mehanizem preprečuje nenamerno bliskanje. Torej če se obe tipali za stik s kožo v celoti ne dotikata kože, naprava ne bo oddala bliska in tako ne pride do kakršnihkoli poškodb. 


Zdaj pa končno lahko pričnemo z uporabo - moj najljubši del. Na zadnji strani prižgeš napravo s pritiskom na gumb. Prižge se lučka na tipalu za preverjanje odtenka kože, ki na vsake par sekund zapiska. Ker nisem takoj brala navodil mi ni bilo nič jasno zakaj piska, zakaj utripa in kaj sem spet storila narobe. No potem sem prišla do zaključka da je to le tipalo za preverjanje odtenka kože, zato moraš nanj prisloniti tisti predel kože katerega bi rada obdelala. Torej naprava sama zazna kakšne polti si in če si slučajno naravno blond, siva, rdeča ali pretemna se samodejno ugasne, če pa je tvoja polt okej, normalno deluje naprej.


Ko si preverila kakšno polt imaš in če je bilo vse vredu se lučke obarvajo zeleno. Obarva se žarnica, kar pomeni da je z njo vse vredu in napravo lahko uporabljaš. Če bi žarnica slučajno svetila rumeno pomeni, da imaš le še 150 bliskov na voljo, preden jo moraš zamenjati. Če začne utripati rumeno pomeni da je prazna.

Prav tako se prižge prva zvezdica, kar pomeni da je naprava na prvi ravni energije. Vseh ravni skupaj je pet, katera je najvišja, z njo se obdeluje najbolj učinkovito in ne povzroča nelagodja na koži. Ob vsakem vklopu ter izklopu se raven samodejno  nastavi na raven energije ena. S pritiskom na gumb, levo od osvetljenih zvezdic tako višaš in nižaš ravni.


Naprava je tako pripravljena za uporabo, slišiš lahko tudi kako se ohlaja. Dlačice so lahko dolge največ 0,5 mm, zato je priporočljivo da si prej želen del telesa pobriješ (NE zdepiliraš ali povoskaš, ampak pobriješ z britvico). Ročno enoto položiš na želeni predel kože in isti trenutek senzor stika s kožo preveri če sta res obe tipali položeni na koži. Takrat zaslišiš manjši pisk, kar pomeni da je enota dobro nameščeno in mirno lahko sprožiš blisk. Imaš dva načina oziroma dve možnosti uporabe bliska:

  1. Način enega bliska - torej da se mrežno pomikaš po želenem predelu, s tem da vsakič posebej namestiš enoto na predel
  2. Način večih bliskov - to pa pomeni, da imaš gumb za sproženje pritisnjen in drsiš do naslednjega območja, blisk pa se bo samodejno sprožil na vsake tri sekunde (razen pri obraznih dlačicah na štiri).

Za najboljše rezultate se izogibaj prekrivanju bliskov, torej na tistem delu kože kjer si ga uporabila, ga ne rabiš uporabiti še 5x v istem tretmaju. Svetlobni žarki so že prešli pod kožo in svoje delo si že opravila. Meni je bilo to čisto kontradiktorno, namreč pri britju sem navajena 100x iti čez eno in isto površino, tako da so sigurno vse dlačice odpravljene. Tu je potreben res le en blisk na površino.


In verjetno kar vas najbolj zanima: kako deluje ter kakšni so rezultati?

Sama naprava uporablja podobno klinično preizkušeno tehnologijo kakor jo uporabljajo v salonih, vendar je optimizirana za uporabo doma.  IPL je okrajšava za Intense Pulse Light, kar pomeni tehnologija za bliskanje z močnimi svetlobnimi impulzi, kateri zavirajo rast dlačic, ker delujejo pod površino kože na korenine dlak. V navodilih piše, da se rezultati razlikujejo od vsakega posameznika, ponavadi pa so vidni po približno 6-12 tednih, če napravo uporabljaš redno vsak teden. Včasih imaš lahko občutek kakor da dlake še rastejo vendar se v resnici izrivajo. Nekaj dlačic bo seveda zraslo znova, bodo sicer manj goste ter tanjše, svetlejše - kar je čisto pričakovano. Torej če primerjam odstranjevanje dlačic v salonu, kjer prav tako potrebuješ 8-10 tretmajev, bi rekla da je to res cenovno zelo zelo ugodnejša različica.



Sama vam o rezultatih ne morem napisati še čisto nič, ker sem včeraj napravico prvič uporabila, lahko pa vam povem izkušnje o prvi uporabi. Resnično pomembno je da se prej pobriješ, jaz sem imela namreč na nogi par dni stare dlačice in sem takoj zavohala kako so se scvrle :D Torej najprej poskrbi za to. Kakor piše v navodilih je peta raven energija najbolj "neboleča". Na nogah nisem čutila nič, malo me je žgečkalo, ko pa sem preizkusila napravo na podpazduhi se je pa že čutilo manjše nelagodje, ker je bolj občutljiva koža. Občutek je kot bi te en frcnil ali pa čisto malo oplazil z napeto elastiko - torej res manjše nelagodje, dejansko pa uporaba ni boleča oziroma lahko rečem, definitivno 90% manj boleča kot kakšni depilatorji, katerih ne prenesem.

Prve korake sem vam razkrila, več pa vam povem v naslednjih tednih ko bodo vidni rezultati, do takrat pa si lahko preveriš Remingtonovo spletno stran ter ostale IPL-je ki jih imajo: KLIK.
Naj ti prišepnem še to, da ga v Big Bangu lahko kupiš tudi na obroke, ter vzameš kasko, če pride do kakšne nezgode: KLIK.

Poljubčki,
Ninnieboo

5 komentarjev

  1. Dobra izčrpna objava :) upam da dobim kdaj možnost, da ta izdelek preizkusim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. odlicno napisano,svaka cast,divna spravica koju bi trebalo imati

    OdgovoriIzbriši
  3. Super objava, vse podrobno opisano, tako da točno vem za kaj se gre :)

    OdgovoriIzbriši